Влиятелните хора оставят дълбока следа върху всеки, с когото животът ги

...
Влиятелните хора оставят дълбока следа върху всеки, с когото животът ги
Коментари Харесай

По собствен път

Влиятелните хора оставят дълбока диря върху всеки, с когото животът ги срещне. Интересното в тази ситуация, че те реализират това с помощта на голямото въздействие, което оказват върху самите себе си, със своя характерен метод на мислене и деяние. Ние обаче виждаме единствено външното изражение на това въздействие. Виждаме по какъв начин те показват изобретателни идеи; по какъв начин споделят това, което мислят и по какъв начин се стремят към все по-големи и амбициозни цели.

Ние обаче пропущаме най-важната част – увереността, която трансформира тяхното въздействие в реалност; напъните, които те поставят всекидневно за тази цел.

Макар че вижданията на хората се менят по-бързо от сезоните, характерните привички на авторитетните хора остават константни. Техният целеустремен блян към триумф е резултат от няколко навика, които може да приспособите към личното си всекидневие, в случай че желаете да увеличите въздействието си. Ето няколко от тях:

1. Те вървят по свой собствен път, вместо да следват някой различен

Влиятелните хора не взимат решения на база на непознато мнение или някакви мимолетни трендове. Те образуват мнението си деликатно, като се уповават на обстоятелства. Същевременно с това те са подготвени да трансформират вижданията си, в случай че им бъде демонстрирано, че бъркат. Те не се въздействат от това какво мислят другите, а от това какво знаят.

2. Те внасят промени

Влиятелните хора не се помиряват със статуквото. Те са хората, които непрекъснато задават въпросите „ Ами ако…? “, и „ Защо не? “. Те не се опасяват да се изправят против общоприети разбирания и да нарушават разпоредбите, когато знаят, че могат да предложат нещо по-добре

3. Те стартират полемики

Когато авторитетните хора приказват, другите слушат с нараснало внимание. Техните думи оставят дълготраен белег върху събеседниците и ги въодушевяват да изследват нови хрумвания и да гледат по друг метод на работата си.

4. Те са фокусирани единствено върху нещата, които имат значение

Влиятелните хора не си губят времето с тривиални тематики. Те се концентрират единствено върху в действителност значимите неща и насочват другите към тях. Те приказват единствено когато имат какво да кажат и не губят времето на останалите с празни приказки.

5. Те приветстват несъгласието

Влиятелните хора не реагират прочувствено или отбранително на отзиви и хрумвания, които се разграничават от техните – тъкмо противоположното, те ги приветстват. Те са задоволително смирени, с цел да осъзнават, че не знаят всичко и че някой различен може да има по-добра концепция от тях. Ако този човек е прав, те застават зад него, тъй като се интересуват повече от крайния резултат, в сравнение с от това да бъдат прави.

6. Те са самодейни

Влиятелните хора не чакат новите хрумвания и технологии да им паднат в скута, те поставят целенасочени старания, с цел да ги намерят. Те са авторитетни, тъй като виждат в коя посока духа вятъра и споделят това с останалите.

7. Те не вземат прибързани решения

Когато ги подлагат на критика или пък виждат по какъв начин някой различен прави неточност, те не работят преждевременно. Те премислят добре обстановката, преди да споделят мнението си. Влиятелните хора осъзнават какъв брой значими са връзките с останалите, което e и повода те да ги рискуват с прочувствена реакция. Те също по този начин схващат, че страстите са заразни и че могат да окажат сериозен резултат на всички към тях.

8. Те имат вяра

Влиятелните хора постоянно чакат най-хубавото. Те имат вяра в себе си и в това, че могат да реализират фантазиите си. Те имат вяра, че няма невъзможни неща. Те имат вяра, че даже един човек може да промени света.

 .........................

Травис Брадбери , създател на бестселъра „ Emotional Intelligence 2.0 “ и съосновател на TalentSmart, за LinkedIn.com

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР